RC Hasselt

Founded Thursday, 1 January 1953

Op 4 december 1952 vond de stichtingsvergadering van Rotaryclub Hasselt plaats en op Nieuwjaarsdag 1953 volgde reeds de officiële erkenning door Rotary International. Op 11 juli van datzelfde jaar ontving ze dan haar keure waardoor ze niet enkel de eerste Rotaryclub maar ook de allereerste serviceclub werd in Limburg.

Verder lag Rotaryclub Hasselt aan de basis van de oprichting van niet minder dan zeven dochterclubs, met name de Rotaryclubs van Beringen, Genk, Hasselt-Herckenrode, Hasselt-Juniperus, Overpelt-Noord-Limburg, Sint-Truiden en Tongeren.

Rotaryclub Hasselt is steeds blijven werken volgens de doelstelling van haar stichtende leden: een helpende hand bieden aan hen – die om welke reden ook – het minder goed hebben in Hasselt, in de regio en in de wereld. Ook nu nog blijft dit het motto voor zowel lokale als internationale acties.

Rc Hasselt onderhoudt nauwe banden met de andere Hasseltse rotaryclubs, Juniperus en Herckenrode, met wie jaarlijks een gemeenschappelijk evenement wordt georganiseerd, de zgn. triangulaire.

 

Members

Active members 62
- Men 62
- Ladies 0
Paul Harris Fellows 37
Non-active (honorary) members 1

Address

SWECO Belgium nv
Herkenrodesingel 8B bus 3.01
3500 Hasselt

send e-mail

Contacts

Contact clubs